I en hverdag hvor der stilles høje krav på arbejdspladsen og hos familien, oplever rigtig mange danskere et stigende press på deres skuldre, og det kan ofte være medvirkende til udviklingen af stress. Selvom man måske ikke mener, at det står særlig slemt til, kan stress dog nemt føre til en lang række følgesygdomme, hvis det står på i længere tid.
Stress kan eksempelvis være medvirkende til angst og depression, men man ser også typisk hos mange kvinder, at det kan føre til en spiseforstyrrelse. Selvom en spiseforstyrrelse kan forekomme hos både mænd og kvinder i alle aldre, er det dog ofte karrierekvinder over de 25 år som er hårdest ramt.
Modne og intelligente kvinder føler et stort press fra både hjemmet og fra arbejdet, samtidig med at de prøver at leve op til diverse kvindeblades idealer om den perfekte krop og udseende. Alle disse stressfaktorer fører i længden til, at man ender med at forsømme sine aftaler og til sidst begynder at udsulte sig selv. Det lyder måske ekstremt, men det kan i værste fald også ende med at gå helt galt, så det gælder om at tage hånd om det i tide, inden det står alt for slemt til.
Hvad er en spiseforstyrrelse?
En spiseforstyrrelse dækker over flere forskellige sygdomme. De mest kendte spiseforstyrrelser er anoreksi og bulimi. En spiseforstyrrelse er en sygdom, der er kendetegnet ved en bestemt måde at tænke, føle og handle på i forhold til mad, spisning, krop og vægt.
Det er uvist hvor mange der egentlig lever med en spiseforstyrrelse, men man mener at ca. 1% af alle unge kvinder lider af anoreksi, mens ca. 2-3% lider af bulimi. Man mener samtidig, at der er 10 gange så mange piger som drenge, der lider af en spiseforstyrrelse.
Behandling af en spiseforstyrrelse
Hvis en spiseforstyrrelse står på i en længere periode, kan det sagtens gå hen at blive livstruende, både fordi du ikke får den rette næring og de vitaminer som kroppen har brug for, men også fordi at din krop fuldstændig udsultes. Det er derfor vigtigt at man skrider til værks hurtigst muligt og opsøger den nødvendige hjælp eller rådgivning, hvis man begynder at kunne fornemme symptomer på, at man har en spiseforstyrrelse.
Der findes i dag heldigvis gode muligheder for at få hjælp, hvis man lider af en spiseforstyrrelse. Udover at kunne opsøge en psykolog eller at gå i behandling hos en terapeut, så findes der også et hospital, som udelukkende specialiserer sig i spiseforstyrrelser, nemlig Kildehøj Privathospital i Nivå. Uanset hvor slemt det står til, vil de med garanti kunne give dig nogle gode råd eller den rette behandling, som vil kunne hjælpe dig på rette kurs mod et sundere liv, og samtidig give dig livsglæden tilbage.